De leukste bars in Nederland

bar

Wat is er lekkerder dan na een dagje uit even lekker genieten op een terras? Als je een ‘gewoon’ terras wilt is deze blog niet iets voor jou. In dit artikel vertel ik je namelijk de pareltjes van de Nederlandse terrassen. Lijkt jou dat wat? Blijf dan vooral lezen. Tegenwoordig schieten rooftop bars als paddenstoelen uit de grond. Dat is niet geheel zonder reden natuurlijk. Want zeg nou zelf wat is er gaver dan uitzicht over jouw lievelingsstad? Hieronder volgt een overzicht van de gaafste rooftop bars die jij echt bezoeken.

Rooftop bars in Amsterdam

Niet geheel verrassend waarschijnlijk dat ik begin met rooftop bars in Amsterdam. Veruit de meeste bars zijn te vinden in Amsterdam (méér dan 1500). Daarnaast is er ook veel hoogbouw te vinden in de stad. Dé aangewezen plek dus voor een dakterras op grote hoogte.

Laten we beginnen met Bureau. Dan heb ik het niet over de vrijdagmiddagborrel van achter je bureau, maar een dakterras bovenop kantoorpanden. Deze bar is te vinden in Amsterdam Slotervaart. Wanneer je hier naartoe gaat zit je tussen de planten. Daarnaast is er een groentetuin te vinden op het terras. Met deze producten worden de vegetarische gerechten gemaakt.

De volgende hotspot die ik ga behandelen is HoogtIJ. Niet geheel onverwacht is deze bar te vinden aan het IJ in Amsterdam. Wanneer je uit de lift stapt heb je een prachtig uitzicht over Amsterdam. In de avond worden er vuurkorven neergezet waardoor je nog meer sfeer ervaart.

Wil jij tot grote hoogte stijgen? Breng dan eens een bezoek aan Floor17 in Amsterdam. Het dakterras  zit op 85 meter hoogte. Daarnaast staat het in het centrum waardoor je over heel Amsterdam kan kijken. Dus geniet van het uitzicht onder het genot van een drankje.

Bars die je ook het bezoeken waard zijn

Als je dacht dat er alleen hoge gebouwen zijn in de randstad dan zit je fout. In Tilburg is een rooftop bar genaamd Doloris. De hoogte van 20 meter mag dan wel minder zijn dan hun concurrenten in de randstad. Dit neemt niet weg dat je een prachtig uitzicht hebt over de skyline van Tilburg.

Altijd al naar New York gewild, maar te bang om te vliegen? Geen probleem ga dan naar The Penthouse in Den Haag. Het is gevestigd in The Hague Tower en is geen kleine jongen. De Sky Bar bevindt zich op een hoogte van maar liefst 135 meter!