How to: barbecueën voor levensgenieters

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw en de vogels tjirpen vrolijk. Overal om je heen zijn de bomen mooi groenkleurig, in gemeenteperkjes groeien madeliefjes en klaprozen. De buren zijn vaker te zien op straat, iedereen is vrolijk en maakt graag een praatje. Misschien is het weer tijd voor om samen te komen?

Weet je nog?

Deze zomer krijgen we meer vrijheid om samen met anderen buiten te zijn. Dit geeft aanleiding tot gezellige buurtspellen, buurtuitjes, of een buurtbarbecue. In veel buurten waar dit allemaal vroeger zo gewoon was, zullen veel herinneringen en enthousiasme opgewerkt worden. Een buurtbarbecue is toch wel, vanuit vroeger, de meest saamhorige activiteit om met de buurt te doen. Iedereen neemt wat eten mee, zelfgemaakt of kant en klaar, of legt geld in zodat iedereen een steentje bijdraagt. Je kan een familierecept meenemen of een kant-en-klare salade van de supermarkt: het maakt niet uit, het gaat om de gezelligheid. Na een lange periode van isolatie door corona zal dit voor veel mensen weer heel speciaal zijn.

Van A tot Z geregeld

Om de barbecue helemaal moeiteloos te laten verlopen, is het een interessant idee om de organisatie van de buurtbarbecue uit te besteden. De dienst bestaat dan uit het leveren van de barbecue en het servies, welke het bedrijf weer meeneemt en zelf schoonmaakt!

Iedereen kan zijn of haar eigen gerechten meenemen van huis, maar een geplande barbecue kan met de levering van een compleet barbecuepakket helemaal zonder stress verlopen. Naast de echte barbecue-essentials zoals stok- of breekbrood, sausjes, salades, verschillende desserts en gekoelde drankjes, kan je uiteraard ook vers barbecue vlees bestellen. Online zijn er genoeg soorten vleespakketten te vinden. Zo is er bijvoorbeeld een halalpakket, een allergenenvrij pakket, een budgetpakket enzovoorts. De meeste barbecueorganisatoren bieden ook vegetarische- of groente- en fruitpakketten aan. Voor elk wat wils.

Zorgeloos genieten zoals vroeger

Is dit alles eigenlijk niet omslachtig, een heel gedoe, voor een simpele buurtbarbecue zoals we dat vroeger ook altijd deden? Zoals al benoemd neemt het veel zorgen uit je handen qua plannen en regelen als je het regelen van de buurtbarbecue uitbesteedt. Ook levert een goede barbecueorganisator haar dienst in heel Nederland, kan je tot kort voor de gezelligheid nog je bestelling wijzigen (of annuleren) en zijn er handige garanties (zoals de zogenaamde “mooi-weer garantie”) die het inhuren van zo’n barbecuebedrijf eigenlijk risicoloos maakt.

Alleen de datum nog

Vooral omdat de coronamaatregelen steeds minder streng worden, in combinatie met het prachtige weer en de eventueel aankomende zomervakantie, is het duidelijk weer tijd voor een groot barbecuefestijn. De enige vraag die rest is: wanneer kan iedereen!?